Groenendael - Βελγικό Λυκόσκυλο, ράτσα Groenendael - Βελγικό Λυκόσκυλο - www.dogcenter.gr

Διαθέσιμα κουτάβια Τώρα

Εισαγωγές κουταβιών

DOG CENTER
ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΚΟΥΤΑΒΙΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΦΩΝ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙΣ ΣΚΥΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 1989
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Τηλ. 2291770715 - 2299067614
Κιν. 694 4344169
Dog Center

Αλφαβητάρι Ράτσας
A B C D E F G H J K L M P R S V W Y

New puppies video

Κουτάβια που έχουν πουληθεί
Δείτε Video από κουτάβια που έχουν πουληθεί

 
 
 

Εξαιρετικές 

Τροφές
Holistic Super Premium
τροφές σκύλων

 
 
 
 
 
 

Όλες οι ράτσες σκύλων

Who's Online

We have 26 guests and no members online

Thu
16
Jan

Groenendael - Βελγικό Λυκόσκυλο

 

Groenendael - Βελγικό Λυκόσκυλο

ΡΑΤΣΑ: Βελγικός Ποιμενικός
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Βέλγιο (Groenendeal)
 
ΙΣΤΟΡΙΑ: Σαν Βελγικό Ποιμενικό αναφέρουμε τέσσερα σκυλιά το Groenendeal, το Tervuren, το Malinois και το Laenkenois. Σήμερα τα δυο πρώτα χρησιμοποιούνται σαν σκυλιά συντροφιάς ενώ τα άλλα δυο σαν φύλακες. Το πιο γνωστό από όλα είναι το Groenendeal το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί και σαν τσοπανόσκυλο, στην ανίχνευση απαγορευμένων ουσιών, στην αναζήτηση και διάσωση κ.ά.
 
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Και οι τέσσερις παραλλαγές είναι του ίδιου μεγέθους και χαρακτήρα αλλά διαφέρουν τα τριχώματά τους. Το κομψό Groenendeal είναι ένα μυώδες μαύρο σκυλί, γεροδεμένο αλλά όχι βαρύ. Είναι ευκίνητο και κινείται με υπερηφάνεια. Είναι ύψους μεταξύ 56 και 64 εκ., βάρους μεταξύ 20 και 30 κιλών και το αρσενικό είναι μεγαλύτερο από το θηλυκό. Το άφθονο διπλό τρίχωμα είναι μαύρο και μπορεί να έχει μικρά άσπρα σημάδια στο στήθος, το πηγούνι ή τα δάχτυλα. Τα τριγωνικά αυτιά είναι στητά.
 
ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ: Είναι έξυπνο, πιστό, στοργικό και ήρεμο σκυλί. Είναι επιφυλακτικό με τους ξένους, δένεται με την οικογένεια και «απαιτεί» να γίνει μέλος της.
Αυτή η ράτσα είναι έξυπνη, πιστή, στοργική και ήρεμη. Είναι κυρίαρχο και γενναίο από τη φύση του. Η κυριαρχία του ιδιοκτήτη πρέπει να επιβληθεί αμέσως για να είναι η συμβίωση ήρεμη και ειρηνική. Μόλις γίνει κατανοητό ποιος είναι ο κυρίαρχος είναι απίστευτα πιστό και υπάκουο. Είναι επιφυλακτικό με τους ξένους και πολύ προστατευτικό και αυτό το κάνει καλό φύλακα. Είναι καλό με τα παιδιά που γνωρίζει από κουτάβι. Πρέπει να περνάει αρκετό χρόνο με την οικογένεια καθημερινά και μπορεί να πάθει άγχος εάν μένει μόνο του για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΒΕΛΓΙΚΟΥ ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΥ: Επειδή είναι κυρίαρχο σκυλί πρέπει να μάθει από νωρίς ποιος είναι το «αφεντικό», γι’ αυτό χρειάζεται έμπειρο ιδιοκτήτη και ίσως επαγγελματική εκπαίδευση.
Είναι ένα δυνατό και γερό σκυλί αλλά μπορεί να παρουσιάσει δυσπλασία ισχίων. Χρειάζεται τακτικό βούρτσισμα γιατί το τρίχωμά του μαδάει. Επειδή είναι γεμάτο ενέργεια έχει ανάγκη καθημερινής έντονης άσκησης.
 
Βελγικός Γκρένενταλ σε λίγα λόγια
 
Μέγεθος: Μεσαίο προς μεγάλο με μέσο ύψος 60 cm και βάρος 25 kg
Τρίχωμα: Πλούσιο, διπλό με πυκνό χνουδωτό υπόστρωμα και μακρύ εξωτερικό μανδύα.
Χρώμα: Μαύρο. Μικρά λευκά στίγματα στο στέρνο, στο σαγόνι και στα δάχτυλα είναι αποδεκτά.
 
Άσκηση:
Μεγάλη ανάγκη για εκτόνωση, δράση, κίνηση. Καθημερινή εντατική άσκηση είναι απαραίτητη.
 
Εκπαίδευση: 
Μεγάλες δυνατότητες στην εκπαίδευση εργασίας, δίψα για προστασία και ανάληψη καθηκόντων. Έντονη προσωπικότητα.
 
Με τα παιδιά;
Τα πάει καλά με τα παιδιά της οικογένειας. Με παιδιά εκτός σπιτιού είναι συγκρατημένος.
 
Με άλλα κατοικίδια;
Αν κοινωνικοποιηθεί σωστά από νωρίς, θα τα πάει καλά. Καλύτερα να αποφεύγεται η συμβίωση με σκύλους ιδίου φύλου.
 
Μου ταιριάζει;
Θα πρέπει να είστε αποφασισμένοι να διαθέσετε καθημερινά χρόνο στην εκπαίδευση και εκτόνωση του αφοσιωμένου αυτού συντρόφου και θα σας ανταμείψει με το παραπάνω.  Θα μένει μέσα μαζί σας, θα πηγαίνετε μεγάλες βόλτες καθημερινά και ένας κήπος με ασφαλή ψηλή περίφραξη είναι επίσης ευπρόσδεκτος για ασφαλές παιχνίδι και άσκηση.
 

Επικοινωνήστε μαζί μας αν ενδιαφέρεστε για τη συγκεκριμένη ράτσα.

...

Εκπαίδευση Σκυλων

Εκπαιδεύοντας, εδώ και 2 δεκαετίες, μεγάλο αριθμό σκύλων, διαφόρων φυλών και διαφορετικών χαρακτήρων, έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν μαγικά ραβδάκια ούτε μυστικές συνταγές για να επιτύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.