Εταιρεία

Εισαγωγές κουταβιών – Εκτροφείο – Εκπαίδευση Σκύλων. Απ’το 1989 με εξειδίκευση στην εκπαίδευση και εκτροφή καθαρόαιμων σκύλων-κουταβιών η πολυετής συμμετοχή μας σε εκθέσεις μορφολογίας ως εκθέτες και κριτής της FCI μας δίνει τη γνώση και την εμπειρία για την σωστή επιλογή που μελλοντικού κουταβίου σας.

Η επιλογή γίνεται απο εμάς, που ταξιδεύουμε στο εξωτερικό, μιλάμε με τους εκτροφείς, βλέπουμε τους γεννήτορες και εξετάζουμε σχολαστικά ένα-ένα τα κουτάβια πριν την τελική επιλογή.

Τα κουτάβια μας εισάγονται αποκλειστικά με δικό μας (ειδικά διαμορφωμένο) μεταφορικό μέσο, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις της Ε.Ε. Σε κάθε περίπτωση επιτυγχάνουμε 100% ασφαλές και χωρίς ταλαιπωρία ταξίδι για τα κουτάβια μας.

Όλα μας τα κουτάβια υπόκεινται σε κτηνιατρικό έλεγχο από επίσημους νομοκτηνίατρους της χώρας προέλευσής τους, οι οποίοι πιστοποιούν εγγράφως την υγεία και  την καταλληλότητα των κουταβιών για να ταξιδέψουν.

Επιλογή Κουταβιού

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι κάθε 10 ημέρες βρισκόμαστε στο εξωτερικό εμείς οι ΙΔΙΟΙ, όπου επισκεπτόμαστε οικογενειακά εκτροφεία από όλες τις ράτσες και έχουμε την αμεσότητα να βλέπουμε όχι μόνο μία γέννα από τη ράτσα που σας ενδιαφέρει, αλλά και δύο και τρεις ή και ακόμη περισσότερες, προκειμένου να επιλέξουμε πραγματικά ένα άριστο μορφολογικά κουτάβι για εσάς (“κουτάβι επιλογής”).

Επίσης, έχουμε τη δυνατότητα να σας στείλουμε επί τόπου μία φωτογραφία ή ένα βιντεάκι του συγκεκριμένου κουταβιού που αρχικά επιλέξαμε εμείς, για να έχετε εσείς τον τελευταίο λόγο στην επιλογή.

Θεωρούμε πολύ σημαντικό να τονίσουμε ότι η επιλογή και η κρίση μας πριν αγοράσουμε για σας ένα κουτάβι, γίνεται με γνώμονα την ερώτηση “θα επέλεγα αυτό το κουτάβι για τον εαυτό μου”;

Εάν η απάντηση είναι “όχι”, τότε το DogCenter προτιμά να ενημερώσει τον πελάτη του να περιμένει ίσως άλλες 10 ή ακόμη και 20 ημέρες, παρά να προχωρήσει στην αγορά τέτοιου κουταβιού, μόνο και μόνο για να “καλύψει την παραγγελία του”.

Κι αυτό, γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι το κουτάβι που θα σας φέρουμε θα πρέπει να είναι “κινητή διαφήμιση” για μας, ώστε να μας προτείνετε ανεπιφύλακτα και στο δικό σας κύκλο. Διευκρινίζουμε επίσης ότι το DogCenter στο εξωτερικό, εκπροσωπεί ΕΣΑΣ και όχι τα συμφέροντα του κάθε εκτροφέα.

Πολλοί πελάτες μας έχουν την εξής απορία “τι σημαίνει κουτάβι επιλογής”; Όπως αντιλαμβάνεστε, μορφολογικά τέλειο κουτάβι δεν υπάρχει(όπως δεν υπάρχει και τέλειος άνθρωπος), όλα τα συγκρίνουμε με το πρότυπο της φυλής. Σε μία γέννα από καθαρόαιμους γονείς, μπορεί να υπάρχουν για παράδειγμα 7-8 κουτάβια.

Ωστόσο, από τα κουτάβια αυτά, συνήθως μόνο 2-3 είναι πολύ κοντά στο πρότυπο της φυλής και θεωρούνται “επιλογής”. Από τα υπόλοιπα, κάποια έχουν λιγότερα μορφολογικάελαττώματα που δεν είναι πολύ εμφανή σε αυτή την ηλικία, ενώ κάποια έχουνεμφανέστατα μορφολογικά ελαττώματα.

Επιπλέον μπορεί να έχουνπρογναθισμό, υπογναθισμό, κυνοδοντισμό, ομφαλοκήλες, βουβωνοκήλες,εντρόπιο, αλπινισμό, κώφωση,  δερματολογικά κλπ προβλήματα (χωρίς όλα αυτά να τα καθιστούν “μη καθαρόαιμα”). Συν ότι κάποιες φυλές (όπωςSharpei, Dogue de Bordeaux, Αγγλικά μπουλντόγκ, Mastino Napolitano κλπ) έχουν από τη φύση τους κάποια προβλήματα, όπου εκεί χρειάζονται οιεπιπλέον γνώσεις μας, εκτός του ότι θα πρέπει να είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί στην επιλογή τους.

Γι΄ αυτό, το DogCenter, εάν από τη γέννα λείπουν 1 ή 2 κουτάβια (είτε τα έχει κλείσει, είτε τα έχει δώσει ο εκτροφέας) δεν μπαίνει καν στον κόπο να επισκεφθεί τον συγκεκριμένο εκτροφέα. Αυτό καμιά φορά μας καθιστά λίγο πιο αργούς στον εντοπισμό του κουταβιού σας, μόνο έτσι όμως διασφαλίζουμε την ποιότητα που υποσχόμαστε. Όμως πόσο σημασία έχουν οι λίγες ημέρες καθυστέρησης για ένα σκύλο που θα έχετε για 15 χρόνια;

ΓΡΑΠΤΗ εγγύηση καθαροαιμίας

Όλα τα κουτάβια συνοδεύονται από European Passport, ηλεκτρονική ταυτοποίηση microchip, περασμένο traces στο εξωτερικό, έχουν κάνει το πρώτο διπλό εμβόλιο (μόρβας και τύφου) και 2 αποπαρασιτώσεις (εξωτερική και για εσωτερικά παράσιτα).

Πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους περνάνε απόΝομοκτηνίατρο που πιστοποιεί την υγεία και την καταλληλότητα του κουταβιού για να ταξιδέψει, σφραγίζοντας αντίστοιχα το διαβατήριό τους. Επιπλέον,συνοδεύονται από ΓΡΑΠΤΗ εγγύηση καθαροαιμίας εφ΄όρου ζωής με υπογραφή και σφραγίδα του DogCenter.

FCIpedigree πιστοποιητικό γενεαλογίας

Κατόπιν δική σας επιθυμίας, μπορεί να συνοδεύεται επιπλέον με FCIpedigree (πιστοποιητικό γενεαλογίας), με το οποίο θα μπορεί να εγγραφεί στον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος αφού γίνει export και στη συνέχεια θα έχετε τη δυνατότητα να λαμβάνετε μέρος σε Εκθέσεις (Show).

Ωστόσο, είμαστε υποχρεωμένοι να σας ενημερώσουμε ότι η γραφειοκρατία για την παραλαβή του pedigree διαρκεί περίπου 5 μήνες.

Για αυτήν την περίπτωση το DogCenter θα πρέπει να γνωρίζει με την παραγγελία του κουταβιού, εάν επιθυμείτε να συνοδεύεται από αυτό, καθώς εκ των υστέρων είναι αδύνατον να εκδοθεί τέτοιο πιστοποιητικό.

Εισαγωγή κουταβιών και ασφαλή μεταφορά

Σας ενημερώνουμε, επιπροσθέτως, ότι μεριμνούμε εμείς οι ΙΔΙΟΙ για την ασφαλή μεταφορά των κουταβιών μας, με το ειδικά διαμορφωμένο για μεταφορά κουταβιών, Ευρωπαϊκών προδιαγραφών, όχημά μας, το οποίο διαθέτει κλιματισμό και εξαερισμό, που λειτουργούν ακόμη και όταν η μηχανή του οχήματος είναι σβηστή, την ώρα δηλαδή που καθαρίζουμε, ταΐζουμε καιφροντίζουμε τα κουτάβια, κατά τη διαδρομή για Ελλάδα.

Οι χώροι του οχήματος είναι άνετοι και παρά το γεγονός ότι η χωρητικότητά του είναι για περίπου 100 κουτάβια, ποτέ δεν φέρνουμε περισσότερα από 50. Τα κουτάβια από μία γέννα δεν έρχονται σε επαφή με κουτάβια άλλης γέννας, δηλαδή στον κάθε χώρο τοποθετούνται μόνο αδέλφια ή αλλιώς μόνα τους.

Όλη η περιποίηση των κουταβιών που ερχόμαστε σε επαφή, γίνεται με γάντια μίας χρήσεως τόσο στο όχημα όσο και στις εγκαταστάσεις μας και από εμάς προσωπικά. Αναφέρουμε, εντελώς πληροφοριακά, ότι το όχημά μας απολυμαίνεται πλήρως και αποστειρώνεται, πριν από κάθε εισαγωγή, για αερόβιους ιούς κλπ.

Η διαδρομή που ακολουθούμε όταν εισερχόμαστε Ελλάδα με τα κουτάβια μας, είναι Προμαχώνας – Σέρρες – Θεσ/νίκη – Κατερίνη – Λάρισα – Βόλος – Λαμία – Θήβα – Αθήνα (Κερατέα). Εάν λοιπόν είστε κάτοικος μιας από τις προαναφερόμενες πόλεις ή μπορείτε να μεταβείτε σε οποιοδήποτε σημείο της Εθνικής Οδού, έχετε το πλεονέκτημα να παραλάβετε το κουτάβικατά τη διαδρομή μας προς την Αθήνα (κατόπιν συνεννόησης για την ακριβή ημερομηνία και ώρα) αποφεύγοντας τα έξοδα αποστολής.

Εάν είστε σε νησί ή σε άλλη πόλη της Ελλάδας, υπάρχει η δυνατότητα αποστολής με ΚΤΕΛ, πλοίο ή αεροπλάνο, ωστόσο, επιβαρύνεστε με τα έξοδα αποστολής.

Εκπαίδευση Σκύλων

Καθώς η Εκπαίδευση Σκύλων αποτελεί το βασικό αντικείμενο της δουλειάς μας από το 1989, το DogCenter προσφέρει σε κάθε μελλοντικό πελάτη, προεκπαίδευση κουταβιού, σε όλη την Ελλάδα.

Αυτό σημαίνει ότι, για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζετε (για παράδειγμα, προσαρμογή κουταβιού στο νέο του περιβάλλον, υπερβολικό γάβγισμα, αγωγή τουαλέτας, τάσεις καταστροφικότητας, διατροφικά προβλήματα, επιθετικότητα, κυριαρχία, υποταχτική ούρηση, κακές συνήθειες που καθιστούν δύσκολη τη συμβίωση με τον τετράποδο φίλο σας).

Εμείς και οι εκπαιδευτές μας είμαστε σε ανοιχτή τηλεφωνική γραμμή, προκειμένου να σας βοηθήσουμε, να σας στηρίξουμε, να σας ενημερώσουμε και να σας συμβουλεύσουμε στη σωστή διακυναγώγησητου νέου μέλους της οικογενείας σας, χωρίς πειραματισμούς. Γιατί στο DogCenter θεωρούμε ότι η συνεργασία μας δεν τελειώνει με την αγορά του κουταβιού από μας, μόλις αρχίζει!

ΟΡΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ:

Για να ξεκινήσουμε τη διαδικασία εξεύρεσης του κουταβιού σας, απαιτούνται οι εξής προϋποθέσεις: πλήρης ενημέρωση τηλεφωνικά με τον υπέυθυνο επιλογής του κουταβιού σας ώστε να γνωρίζει την παραμικρή λεπτομέρεια  πριν ανέυρεση του κουταβιού.

Το φύλο, το χρωματισμό (εάν υπάρχει σε διάφορα χρώματα), το μέγεθος (εάν υπάρχει σε διάφορα μεγέθη), εάν επιθυμείτε FCI ή όχι και μία μικρή προκαταβολή.

Εδώ θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι η προκαταβολή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ. Δηλώνει αρχικά το ενδιαφέρον σας για το κουτάβι της συγκεκριμένης ράτσας, ενώ ταυτόχρονα προσδίδει σε εμάς το έναυσμα να καλύψουμε όσα χιλιόμετρα κι αν χρειαστεί προκειμένου να εντοπίσουμε τις αντίστοιχες γέννες, αλλά και να επιλέξουμε από αυτές ένα αξιόλογο πραγματικά κουτάβι, όπως έχουμε προαναφέρει.

Παράλληλα, το κουτάβι δεσμεύεται για σας μέχρι τη στιγμή που θα το δείτε και θα συμφωνήσετε ότι όντως είναι όπως ακριβώς το παραγγείλατε, ότι σας αρέσει και ότι επιθυμείτε να γίνει τελικά δικό σας.

Το DogCenter δεν ξεκινάει σε καμία περίπτωση έρευνα αγοράς για ένα κουτάβι, χωρίς ο ενδιαφερόμενος να έχει δηλώσει το ενδιαφέρον του με μια μικρή προκαταβολή.
Πιστεύουμε στην προσωπική επαφή και θα θέλαμε να σας δώσουμε ό,τι επιπλέον πληροφορίες πιθανόν να θέλετε, τηλεφωνικά, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.